Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

Ultrahangos (kímélőbb) vizsgálati lehetőségek: méh- és méhkürtvizsgálat

2008.12.11. 08:14 - gyerebaba.hu

Címkék: sonohysterographia salpingosonographia


Kedves Sorstársak!

Az alábbi vizsgálat megismerését Harcimókusnak, a legkiválóbb Segítőnek köszönhetjük! :)


"Ultrahangos méhvizsgálat (sonohysterographia)

 

A sonohysterographia során 5–15 ml fiziológiás sóoldatot fecskendezünk a méhűrbe olyan típusú katéterrel, amilyet a mesterséges megtermékenyítéskor is használunk. A sóoldat olyan kontrasztot képez a méhűrben, mely révén a méhtestben lévő polypoid képletek, illetve az üregbe domborodó submucosus myomák a legjobban vizsgálhatók. A histológiai mintavételt a vizsgálat előtt kell elvégezni.

 

Ultrahangos méhkürtvizsgálat (salpingosonographia)

 

A laparoscopos chromopertubatio helyett ultrahangos méhkürtvizsgálatot végezhetünk a terméketlenségi kivizsgálás során. Felrázott fiziológiás sóoldatot fecskendezünk a méhűrbe olyan típusú katéterrel, amilyet a mesterséges megtermékenyítéskor is használunk. A légbuborékok kontrasztanyagul szolgálnak, s a méhkürtök láthatóvá válnak. A módszer a chromopertubatioval összehasonlítva igen megbízható. A folyadék kürtökön való átáramlása és a kürtök átjárhatósága is megítélhető."

 

Forrás:

http://www.tankonyvtar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr6816639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása