Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

Jóga és termékenység

2011.05.31. 08:00 - gyerebaba.hu

Címkék: meddőség jóga alternatív meddőségi kezelés teherbeesés

Az már régóta ismert, hogy a stressz csökkenti a teherbe esés esélyét. A CBSNews riportere, Michelle Miller egy riportja szerint egyre több nő fordul az ősi jóga eszközeihez, hogy - keverve a modern nyugati orvoslás ismereteivel - támogassák a fogantatást.

Sok nőt nem csak az a tudat tesz tönkre, hogy nem sikerül teherbe esnie, hanem a kezelésekkel járó fájdalom, hangulatingadozások, súlygyarapodás is komoly problémát jelent. Márpedig a stressz és a depresszió egyenes út ahhoz, hogy már ne is tudjuk elképzelni a sikert. Ehhez nyújtanak segítséget az alternatív technikák, mint például a kineziológia, a csoportterápiák, illetve a jóga is.

 

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amit a riportban szereplő egyik nő mondott: "Minden alkalommal, amikor felveszed a telefont és megtudod, hogy ismét nem sikerült, egy kis részed meghal..."

Sok nő ezt a lelki terhet egyedül kénytelen cipelni. Sokan nem mennek el semmilyen terápiára, jóval intimebb dolog ez annál... Viszont ha például jógázni mégy, oda nem feltétlenül azért megy az ember, hogy "kiöntse a lelkét", viszont a gyakorlatok közben sok lelki probléma felszabadulhat, főleg, hogyha tudjuk: a többiek is ugyanazzal a szituációval küzdenek, mint mi.

 

A jóga évezredek óta segít az embereknek a test és lélek harmóniájának létrejöttében. Az ember egy speciális jóga-csoportban kevésbé érzi magát elszigetelnek, ihletet kaphat a többiektől, lazábbnak érezheti magát. Dr. Jennifer Ashton szerint az elme-test kapcsolatot erőteljesen javítja a jóga. Véleménye szerint minden olyan technika segít, amely proaktívabbá teszi a nőket a saját egészségükkel kapcsolatban. "Tudjuk, hogy a stressz az agyban dopamint szabadít fel, amely feltétlenül hatással van a termékenységre. Szóval minden, amit azért tehetünk, hogy minimálisra csökkentsük a stresszt, az okvetlenül jó."

Dr. Ashton viszont arra is felhívja a figyelmet, hogy amennyiben elkezdünk egy kiegészítő alternatív terápiát, mindenképp konzultáljuk meg azt kezelőorvosunkkal.

 

És most szeretnénk kikérni a ti véleményeteket is: melyek azok az alternatív kezelési típusok, amiket próbáltatok, mi a véleményetek róla, milyen érzés volt előtte-utána, segített-e neked bármiben is? Szóval mindenre kíváncsiak vagyunk, amit tapasztaltatok, úgyhogy írjátok meg nekünk akár kommentben, akár emailben.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr402942779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása