Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

"Termékenységi turizmus" Magyarországon

2008.11.03. 12:18 - gyerebaba.hu

"Magyarországon lassan teljes iparág vesz körül egyes egészségügyi ellátásokat, amelyeket – elsősorban a magánkézben lévő szolgáltatóknál – európai színvonalon, de az uniós árakhoz képest jóval olcsóbban lehet igénybe venni...

Új ág lehet az úgynevezett „termékenységi turizmus”. Feltehetően olyan országokból érkeznének páciensek, ahol az állam nem vagy csak részben fizeti a lombikbébiprogramokat. Európában a legtöbb országban az állam vállalja a programok költségeit, ám a térítésmentes beültetések száma általában egy-három. Így azok a párok, akiknek már otthon nincs több lehetőségük, olyan országokba utaznak, ahol jóval olcsóbbak, de megbízhatóak ezek az eljárások. Nagy-Britanniában az ilyen kezelések háromnegyedét finanszírozzák központilag; állami térítés nélkül a beavatkozás akár négyezer fontba is kerülhet, míg Magyarországon kétezer fontnál is kevesebbet kell kifizetni. Az eljárások eredményessége ráadásul nálunk jobb, mint Angliában. A magyarországi lombikbébi-beavatkozások több mint felét a Kaáli intézetben végzik... szakmai körökben sokan azt tartják, hogy hamarosan a fogturizmushoz hasonló „iparág” fejlődhet ki ezen a területen is. Ezt látszik igazolni, hogy már van olyan angol vállalkozás – népszerűsíti magát az interneten is –, amelyik a fogászati kezelések mellett immár magyarországi lombikbébiprogramot is kínál ügyfeleinek."

 

 Forrás:

Napi Gazdaság

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr87747221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása