Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

Meddőség férfi oldalon és a kezelés lehetőségei

2008.09.19. 23:19 - gyerebaba.hu

Címkék: spermium andrológia férfi meddőség ondófolyadék herebiopszia urológia icsi

 

Volt már szó a meddő pár kivizsgálásáról. A női oldalt alaposan átnéztük, hátra vannak még az Urak!

 

Férfi meddőség: nézzük az okokat!
 

1./ Alacsony spermiumszám. Normális esetben az ondóban 20 millió spermium van milliliterenként (ez a teljes ejakulátumnak az egyhatoda); ennél alacsonyabb szám már problémásnak számít
2./ Csökkent spermium motilitás (mozgás): ilyenkor a spermiumok képtelenek keresztüljutni a méhnyakon és megtermékenyíteni a petesejtet
3./ Nem megfelelő alak (más szóval "morfológiai" rendellenesség), amelynek következtében az ilyen rendellenes spermium képtelen átjutni a petesejt külső falán

4./ Spermiumok termelődésének hiánya: lehet a here rendellenessége miatt vagy teljes spermium hiány (elzáródás, korábbi fertőzés, gyógyszeres kezelés) következtében.
5./ Közösülési problémák (pszichés vagy szervi) ejakulációs zavarok, vagy impotencia miatt
 

Kezelési alternatívák

 

Az eltéréseket műtétileg vagy gyógyszeresen lehet korrigálni, gyógyítani. A gyógyszeres andrológiai kezelések hosszabb ideig tartanak (általában 3 hónap). Azokban az esetekben, ahol a zavar oka ismeretlen, a megoldás a mesterséges megtermékenyítés, a spermakép minőségének megfelelően választott módszerrel.

Ha a meddőség okaként ondóúti elzáródást találnak, mikrosebészeti rekonstrukciós műtét jöhet szóba. Ha az ondófolyadék legalább néhány spermiumot tartalmaz, ICSI eljárás (később taglaljuk)  segítségével lombikbébi beavatkozás végezhető. Amennyiben az ondófolyadék egyáltalán nem tartalmaz megtermékenyítésre alkalmas spermiumot, ilyen spermiumok kinyerése lehetséges a hereszövetből (herebiopszia). Az urológiai műtét során több hereszövetmintát vesznek ki, és amennyiben az azonnali vizsgálat mozgó spermiumokat mutat, a mintákat lefagyasztják. A későbbi lombikbébi eljárás során ezekből a mintákból lehet spermiumokat nyerni az ICSI módszerhez.

 

És akkor jöhetnek a lombik módszerek, típusok, kezelési protokollok, meg persze: hogy mi mennyibe kerül...

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr14672244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Phasom 2008.09.20. 22:06:34

Nálam is volt kevés katona de egy pár hónap Multi Maca teljesen rendbetette. Egyik ismerősőmnek viszont 1% alatt van az életképes spermiuma, úgy hogy nem sok jóra számít. De csodák mindig vannak!!

Boróka 2008.09.22. 22:38:18

Phasom - gratula! Szerencsések vagytok! Az ismerősödnek pedig nagyon sok türelmet és kitartást!!!
(Mi is Macázunk, és reméljük, hogy egyszer sikerül...)

zozo 2008.10.14. 09:34:33

Szia mindenkinek

Mestérséges megtermékenyítés előtt álluznk a Kaáli intézetben most kezdtük a programot. A kérdés az miként fog történni az én részemről a vizsgálat hogy kell ott spermát adni?

Limonade 2008.10.14. 19:38:28

Zozo: Ahogy a "külföldi filmekben" szoktad látni... :)
Külön szoba, egy rakás magazin, előtte a laboros (nem csinos, legalábbis nálunk :) egy kis tégelyt ad, majd elvonulsz és megoldod... Aztán kis tégely vissza és már mehetsz is... Asszem sokkal nehezebb a dolgunk, mint a lányoké... ;)
Az, hogy utána szinten tartsd az asszony lelkét, az már kutyafüle ehhez képest...
Jó szórakozást...

És sok sikert!

zozo 2008.10.14. 20:08:04

Limonade
Az feleségem legalább bejöhet? Lelkileg mit élnek át ilyenkor a lányok hogy tudok majd neki a legjobban segiteni?

Limonade 2008.10.14. 21:54:05

Ha minden igaz, akkor bemehetnek. Bár nálunk magam intéztem (mert egy nagyon bátor fickó vagyok ám... :)

Szerintem a segítség nem ekkor kell, hanem, amikor a hormonkezelések teljesen kikészítik lelkileg, illetve amikor nem esetleg sikerül a dolog.
Na, ekkor kellünk mi igazán!!! Kell valaki, akibe kapaszkodni lehet, aki bátorít, aki véd, akihez hozzá lehet bújni és csöndben van és nem zavarja, ha telesírják a válltömését...

Ennél többet nem tudunk tenni. Viszont adott pillanatban ez jelent mindent egy nőnek...

Szerintem...


süti beállítások módosítása