Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

A Jónás - módszer

2008.07.01. 23:11 - gyerebaba.hu

Címkék: terhesség asztrológia születés termékenység ciklus ovuláció jónás módszer

Nos, itt következik akkor egy olyan "kuriózum", amely igen sok vitát kavar még manapság is...Vannak, akik esküsznek rá, hogy ez a módszer segítette őket babához, vannak, akik kíváncsiságból próbálgatják, de az orvostársadalom javarésze tűzzel-vassal írtaná.

 

A hold hatása a fizikumra

Az ezotériában többször hallhattunk az egyes holdfázisok hatásairól. Növekvő hold idején fokozódik a termékenység, gyorsabban nő a levágott köröm és haj, fogyó hold idején pedig fogyókúrázni, körmöt- és hajat vágni ajánlott. 

A Jónás módszer

Jónás doktor megfigyelései alapján a hold helyzete fontos szerepet játszik a terhesség létrejöttében. Azt állítja, legtermékenyebb napjaink azok, melyeken a nap és a hold ugyanabban a helyzetben áll, mint születésünk idején. Pl. ha valaki újholdkor született, minden hónapban újhold idején lesz legnagyobb esélye a terhességre. A Jónás módszer - állítólag - mintegy 85%-os sikerrel büszkélkedhet, és nem igényel kellemetlen vizsgálatokat. Meghatározhatóak tehát a termékeny napok, a gyermek neme, sőt az is, hogy egészséges utódra számíthatunk-e a bizonyos napon.

Évente összesen 12-13 olyan nap van, melynek során a termékenység nagy eséllyel létrejöhet. A termékeny napok számítása ebben a módszerben mindig a pontos (óra, perc) születési idő alapján, asztrológus útmutatásával történik, de megpróbálkozhatunk mi is a saját naptárunk kiszámításával:

 

A Jónás-naptár kiszámolása az astro.com weblap segítségével


• Kattints a Free horoscopes-ra, ekkor ide jutsz: http://www.astro.com/horoscopes/ahor.asp
• A lap alján kattints az Extended chart selection-re, amelynek hatására ide jutsz: http://www.astro.com/cgi/genchart.cgi
A naptár megkeresése
• A http://www.astro.com/cgi/genchart.cgi oldalon kattints a felül látható Astrodienst special feliratra
• Eztán a legördülő listából (A Please select the type of chart you want felirat alatt) válaszd ki az Astromap world helyett a Lunar phases fertility calendar* sort (a lista legaljáról)
• Majd állítsd be, mely dátummal szeretnéd kezdeni a naptáradat: start date for charts marked with* (angol dátumsorrendben: nap, hónap, év). A naptár pontosan egy évnyi időtartamot fog mutatni az itt megadott dátummal kezdődően.
• Végül kattints a Click here to show the chart (azaz „kattints ide a grafikon megmutatásához”) feliratú gombra.
Adatok beállítása
• Ekkor megjelenik egy rövid szöveg a képernyőn, többek között a következő is:
„Have you entered your birth data yet?
No? Please, click here in order to get to the input page. Once you have completed this step, the Chart drawing, Ascendant will be displayed for you.”
• Azaz: megadtad a születési adataidat? Nem? Akkor kattints ide stb. stb.
• Tehát az utasításnak megfelelően kattints a Please, click here feliratra.
Születési adatok kitöltése:
nőnemű, (ezt jelöld meg)
nap
születési dátum
nemed
születés órája
születés perce
ország
Válaszd ki Hungary-t a listából
keresztnév
vezetéknév (opcionális)
év
Születési hely (város)
Ide kattints, miután kitöltötted az összes adatot

Születési adatok kitöltése 2.
• Eztán megjelenik egy újabb, az előzőhöz hasonló képernyő, melyen a rendszer beírta a születés városát a földrajzi koordinátáival együtt, és rákérdez, hogy valóban ez-e a helyes város.
• Ha rendben, akkor újra a continue gombra kell kattintani. Ha nem, akkor az other town feliratra, ahol újra be lehet állítani a helyes várost.
• Eztán megjelenik egy gif fájl, a Jónás-naptár.
A grafikonon a termékeny időszakokat piros vonallal jelzik. Minden hónapban kékkel be kell jelölni a menzesz első és utolsó napját, valamint zölddel az ovuláció napját. A zöld és a piros napoknak elvileg nem szabad egybeesniük - legalábbis azt mondják, ez a teherbeesés titka. A sárga és a fekete pötty a teli és az újholdat jelzi.

 

2.Ezt a linket is ingyenesen használhatjátok:
 

http://www.lunarium.co.uk/jonas.php

1.) Jobb oldalon töltsd ki a pontos születési dátumodat (Birth Date) és születési idődet (Birth Time). (AM=délelőtt, PM=délután)
2.) Time Zone of Birth = Itt kell megjelölni, melyik időzónában születtél, pl Magyarországon, akkor GMT+1
3.) Calculation Start Date = Itt beállíthatod, honnan kezdje el számítani a Jónás - napokat, pl 2007. november 1.
4.) Current Time Zone = Itt azt az időzónát állítsd be, ahol élsz, ha Magyarországon, akkor itt is GMT+1
5.) Calculate = ezt nyomd meg és máris kiadta a Jónás - napjaidat!

No, akkor jöhetnek a tapasztalatok! Írjatok, ha kipróbáltátok és bejött/nem jött be, vagy esetleg most hallasz róla először! (mi is jövünk a saját tapasztalásunkkal! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr24548854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PandaDorka 2008.07.03. 08:41:36

Én nem hiszek a Jónás módszerben. Próbáltam ezt is(mint mindent ), de így utólag nagyon nevetséges :)

Kriszta80 · http://20070907.freeblog.hu/ 2008.07.03. 12:14:49

Én nem probáltam,viszontazt hiszem ezzel a modszerrel josoltak nekem fiút.Majd megszületett Zsófim kuki nélkül....

Ethylene · http://www.kisparduc.freeblog.hu 2008.07.03. 15:38:11

Jaj lányok, még plusz két nap, amikor szeremeskedni kell :))) Miért ne lehetne próbálgatni ;)

gyerebaba.hu 2008.07.04. 13:35:14

Nálunk is volt ám "Jónásolás", legalább másfél évig betartottuk a csillagjós által előírt napokat :) - sajna legtöbbször épp akkor mensiztem, de elszántak voltunk és ezt is "bevállaltuk" - bár eredmény nem lett.
Voltam asztrológusnál nemrég, aki a születési pillanatomból kikövetkeztette, hogy hááát, nem igazán lát babát a közeljövőben (esetleg még 2008 ?). Erre megnézte, Manó mikor született - és lám: az ő számításai szerint nekünk 2001-ben nem született gyermekünk, sőt: '96-ban össze sem házasodtunk ;) - na itt köszöntem meg Neki! :) - és megnyugodtam, tehát jöhet a kistesó! :)

babaváró 2008.10.15. 16:18:49

Még sose volt egy évben 11 ciklusnál több, az elmúlt 1 évben pedig csak 7, mégis kihozott a naptár 12 termékeny napot. Hát.. legalábbis elgondolkoztató


süti beállítások módosítása