Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

Mennyire veszélyes a lombik-stimuláció?

2009.08.20. 15:59 - gyerebaba.hu

Címkék: hormon megtermékenyítés stimuláció lombik kezelés hyperstimuláció

Erről eltérőek a vélemények. Van, akinek a szervezetét igencsak megterheli a stimuláció alatt bevitt "lórúgásnyi" hormon mennyisége, és ún. hyperstimuláció lép fel. Ennek elkerülése érdekében a kezelés alatt 2-3 naponta ultrahanggal követik a peteérés folyamatát.

Van, aki épp ellenkezőleg reagál: sehogy. Ilyenkor leállítják a stimulációt, majd egy következő ciklusban új gyógyszerekkel próbálkoznak.

Viszont hogy reagál a női szervezet hosszú távon? Ezzel kapcsolatban most találtam ezt a cikket:

 

"A lombikkezelés nem okoz rákot
2009. 02. 10.

Nem okoznak rákot a méhen kívüli megtermékenyítéskor használt gyógyszerek - állapította meg egy átfogó dán tanulmány.

A kutatók több mint 54 ezer nő esetét vizsgálták meg, aki 1963 és 1998 között kaptak kezelést lombikbébi-program keretében. A vizsgálat eredményei szerint a gyógyszerektől nem nőtt a petefészekrák kockázata.

Három évtizede folyik a vita a méhen kívüli megtermékenyítést elősegítő gyógyszerek esetleges rákkeltő hatásáról. Számos tanulmány is készült a témában, de ezek eredménye sokszor egymásnak ellentmondó.

A dán vizsgálat során átlagosan 16 éven át kísérték figyelemmel a méhen kívül megtermékenyített asszonyokat. A kutatók szerint még azoknál sem növekedett a rák kockázata, akik tíznél is több alkalommal kaptak kezelést. Ahogy azoknál sem, akik többszöri kísérlet után sem estek teherbe – írja a Független Hírügynökség.

Továbbra is folytatják a kutatást, mivel az asszonyok közül sok még nem érte el azt az életkort, amelyben a petefészekrák leggyakrabban jelentkezik.

A dán kutatásról a British Medical Journal című orvosi lapban jelent meg beszámoló.".

Forrás:

www.babanet.hu

 

Szóval úgy tűnik, megnyugodhatunk :)


 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr961325573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bridget0801 2009.08.20. 22:39:23

Na ezt jo,hogy hoztad!Epp errol beszelgettunk ano az LH-s topikban...

Zsófika Regina 2009.08.24. 14:00:37

Nekem ugye 2 sikertelen lombik után jött spontán Zsófim. Novemberben beültettés decemberben negativ teszt s még ugyan abban a hónapban megfogant a Drágám. 1000 százalék ,hogy a lombik alatt szedett hormon segített rá. Sajnos a kistesóra már egy éve hiába várunk.. Lehet megint csak egy hormon löket kénne.....

Tapi 2009.08.25. 12:04:44

Sziasztok!
engem azért nem nyugtatott meg a cikk, hogy a lombik-stimuláció nem veszélyes :-( szerintem 10-15-20 év múlva úgysem jut senkinek eszébe, hogy esetleg a most kapott lórugásnyi hormontól beteg...persze amíg nem találnak ki jobbat és a szervezetünkbe kevésbé drasztikus beavatkozási módszert, addig tetszik/nem tetszik, félünk vagy sem-nincs más választási lehetőségünk hogy anyák lehessünk :-( kivéve akinek segít más alternatív módszer...ismeritek a mondást:
"a lepényhal elsőre, a remény hal meg utoljára" :-D ;-))

Szép napot Mindenkinek!

Ui: nem tudok helyrerázódni, annyira jól telt a múlt heti utazásunk, élményekkel tele, testben a munkahelyen, de lélekben valahol máshol járok...:-(

skrisz72 2009.08.25. 14:49:22

A lombikosokat még az ág is húzza. Még az kéne, hogy rákot is okozzon a stimu. Elég randa dolog lenne az élettől...

Tapi 2009.08.25. 15:23:38

@skrisz72: sajna láttunk már randa dolgokat az életben :-( képzeld, nekem trombózisra van pl hajlamom(az átlagnál nagyobb), így nem is lehetne hormont kapnom, mégis nyomták belém-szerinted a dokit érdekelte? Hát nem :-(( pedig nagyon rosszul voltam tőle.

skrisz72 2009.08.25. 17:53:50

@Tapi: lombikos stimud volt?

Tapi 2009.08.25. 21:14:50

@skrisz72: nem, az még nem. De előfordulhat, hamarosan...


süti beállítások módosítása