Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

Emberi sperma előállítása laboratóriumban?

2009.07.10. 21:53 - gyerebaba.hu

Címkék: őssejt sperma embrió

 

Sziasztok Sorstársak!
 
Ezt a cikket találtam ma, érdekes:
 
"Emberi spermát állítottak elő
2009. 07. 10.

Angol tudósoknak sikerült laboratóriumi körülmények között emberi spermát előállítani. A kutatók úgy vélik, ezzel sok, nemzőképtelen férfinak tudnak majd segítséget nyújtani.


Newcastle-i kutatók bejelentették: a világon elsőként sikerült laboratóriumi körülmények között emberi spermát előállítaniuk – írja az Orientpress. A felfedezés sok ezer nemzőképtelen férfinak jelenthetne megoldást, ám jócskán akadnak kétkedők is a felfedezés kapcsán: egyes tudósok szerint nem valószínű, hogy teljesen kifejlett spermát állítottak volna elő.


A Newcastle-i csapat úgy véli, öt éven belül tökéletesíthetik a technológiát. A kutatók emberi embriókból nyert őssejtek segítségével hozták létre a spermát."


Forrás:

www.babanet.hu


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr981239487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása