Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és társaik

2008.06.12. 01:19 - gyerebaba.hu

Címkék: táplálkozás vitaminok fogamzás termékenység

Sziasztok!

Mivel a táplálkozás és a termékenység kérdése jóval monumentálisabb téma, így az "egyszerűbbel", a kiegészítőkkel kezdjük! :)

1./ Antioxidánsok (C-vitamin, E-vitamin, karotinoidok): védik a hímivarsejteket, segítik a petefészek és a méh normális működését. (A C-vitamin a spermiumok mozgékonyságát is fokozza!)

2./ Egyéb vitaminok és "társaik " (A-vitamin, béta-karotin, B-komplex vitamin, B6-vitamin): az ivarmirigyek egészséges működésében, a hormonrendszer egyensúlyban tartásában segédkeznek.

3./ B12, Cink: serkenti a férfi nemi hormon (tesztoszteron) termelődését, fokozza a hímivarsejtek számát és mozgékonyságát. (Hölgyeknél a cink a megfelelő sejtosztódáshoz szükséges!)

4./ Omega-3 zsírsavak (tengerihal-olaj, lenmagolaj, kendermagolaj): erősítik a hímivarsejteket, biztosítják a prosztata, valamint a méh és a petefészek normális működését.

5./ B6-vitamin (továbbá): elősegíti a májban az ösztrogén lebontását, növeli a vér progeszteronszintjét, valamint serkenti a szerotonin, vagyis a „boldogsághormon” kiválasztását (a hormonokról később bővebben...)

6./ Folsav: a B-vitaminok családjába tartozó vegyület. A terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét (velőcsövet) lezáró folyamathoz feltétlenül szükséges, ezért szedése/pótlása ajánlott! /Természetes formában megtalálható pl. a citrusfélékben; valamint sok zöldségben: a brokkoliban, a lencsében, a babban, a borsóban, a spárgában; sőt a mogyoróban is./

A lista itt még nem ért véget...:)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr38515740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naturalpatika · http://naturalpatika.hu 2008.06.20. 05:33:07

A nyom- és ásványi elemek hiánya önmagában is gyakran oka lehet a meddőségnek.
A baba idegrendszerének fejlődéséhez is elengedhetetlen a cink,a kálcium pedig a babának és a mamának is fontos a terhesség alatt!
Nagyon helyesnek tartom, hogy erre felhívjátok a figyelmet!

Eszter Erdélyből · http://mlm.xpenz.hu 2008.06.20. 18:13:33

Ezekről a témákról rengeteget ovlastam már különböző megközelítésekből.
Valahogy mégsem vagyok tisztában vele, hogy mennyi az elég, mennyi a kevés esetleg létezik-e tényleg olyan, hogy sok.
Talán jó lenne erről is egy cikk.

gyerebaba.hu 2008.06.24. 00:46:09

Tisztelt Naturalpatika!
Nagyon köszönjük az elismerő szavakat! :) Valóban, tényleg fontos, hogy ezekkel minden érintett tisztában legyen, - nekünk is jól jött volna ez a tudás a meddőségi procedúra elején - ezért igyekszünk megosztani másokkal az általunk hasznosnak tartott információkat! :)

gyerebaba.hu 2008.06.24. 00:48:17

Eszter /Erdélyből/:
köszi a hozzászólást, ez tényleg fontos téma, bontogatjuk a napokban! :)
Igyekszünk összeszedni a "lényeget", de minden kiegészítés jól jön! :)


süti beállítások módosítása