Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

Utolsó kommentek:

Stb 2016.02.22. 21:02:02

Nekünk is közel 10 évünk ment rá... 3 inszem és 5 lombik.
Hála a valójában totál érdektelen meddőségi specialistáknak (akiket le is cseréltünk), csak a a második sikertelen lombik után derült ki az IR. Azonnali táplálkozásváltás (még szerencse,h addig is sportoltam, azzal nem volt baj).
Utána jött a következő klinika, bővített kivizsgálások... és aki keres, az bizony talál is: endometriózis. Persze egyből műtét. Sajnos elég előrehaladott volt, nem volt mit csodálkozni az inszemek és a lombikok sikertelenségén... (Kérdés: akkor mi a fenéért nem teszik kötelezővé az endo-, és IR kivizsgálását a lombik ELŐTT??? Miért nem aktualizálják a kivizsgálási protokollt 2016 tudományos szintjéhez képest? Ööö..., mert így jó sok lombik árát le lehet húzni az OEP-től? Mert egy egész iparágat tartanak el a meddő párok pénzéből? Ehhhh...!)
De..., némi kihagyás után végül jöhetett a 3-ik, majd aztán a 4-ik lombik is. Ám semmi eredmény. Így hát ismét újabb kivizsgálások, szipi-szupi specialistáktól újabb rossz hír: kezdődő Hashimoto, ráadásul autoimmun..., ami eleve nem engedi beágyazódni a megterm.psejteket... (A korábbi leleteken még jó volt. Vagy másik labor, másik eredmény? Vagy netán pont a lombikkal járó kezelések hozták elő ezt az immunrendellenességet...?)
Oké, örüljünk, hogy legalább kiderült, jöjjön a kezelés, meg ilyen-olyan kúra, újabb életmód-, és táplálkozásváltást. Néhány hónap után elértük a "normalizálódó" működést, és a tökéletes leleteket. Bár addigra már több, mint 9 éve küzdöttünk a babásodásért... Az idő pedig tik-tak-tik-tak... -
Végül megtörtént az 5.-ik lombik is. És az is fölöslegesen.
- - -
Na, én akkor és ott, a részemről befejeztem. Azóta eltelt pár év, lassan közeledek az 50-hez, és ami kiveri a biztosítékot, az az, hogy nem sok változást látok, hallok a jelenlegi sorstársaktól.
Sem a kivizsgálások, sem a kezelések modernizálásának terén, sem az orvosok hozzáállásában. Mai napig van meddőségi specialista, aki szerint az IR, az endo, a Hashimoto, vagy az enyhén emelkedett TSH nem akadály... Miközben külföldön lassacskán már a genetikai vizsgálatot rutinszerűen végzik el a beültetés előtt a megterm.psejteken és csak azt ültetik vissza, amelyik okés. Közben pedig itthon újabb fiatal életek és sorsok mennek tönkre a többségében sikertelen lombikok miatt.
- - -
Konklúzió? Hmmm. Nagyon nem mindegy, melyik klinika, melyik orvos, és hogy az illető mennyire követi a legújabb kutatási eredményeket publikáló szaklapokat, és a külföldi klinikák tapasztalatait, milyen kivizsgálási protokollt, és pluszba még milyen részletes és speciális vizsgálatokat ír elő az orvos. Nagyon nem mindegy. - - -
Amit nálam kiderítettek 9 év alatt, azt akár egy éven belül is ki lehetett volna, ha érdekelte volna a szakikat...
Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy hány éves petesejteket igyekeznek megtermékenyíteni!
(Mert csak a T.dr urak érnek ám rá! A nőkben időzített biológiai óra van, a petesejtek száma pedig hónapról hónapra csökken.
(Személyesen ismerek olyat, aki a huszonéves unokatesója petesejtjét ültette be megtermékenyítve magába és láss csodát: azonnal megfogant. Azóta meg is szült. Előtte 14 lombikja volt. Mind sikertelen, még csak meg sem tapadtak. Az illető anyuka idén 40. Tavaly előtt szült!)
Minden jót és sok sikert fiatalság! Remélem sikerül megvalósítanotok az álmotokat! :) De ne hagyatkozzatok egy orvos véleményére! Aminek lehet, annak járjatok ti is utána, ma már sok minden megtalálható a neten a témával kapcsolatban, főleg külföldi oldalakon.

Bejegyzés: A "lombikosok" 10 parancsolata

Hajek Károlyné 2016.01.07. 14:55:24

Sziasztok!
Mi 9 éve próbáljuk megfejteni annak az okát,hogy miért nincs még babánk.Rengeteg vizsgálat után ami szerint minden rendben volt,következtek az inszemek.Mind a 6 sikertelen volt.Egy világ omlott össze bennem. :( Tavaly decemberben volt az első lombik.6 sejtet vettek le 2 termékenyült meg de sajnos nem tapadt meg egyik sem. :((( Keresem az okokat de nem találom.Nem szeretném feladni,de nagyon nehéz.Állandóan azon agyalok,hogy mit ronthattam el?!Mindent betartottam amit az orvos mondott mégsem sikerült. :((( És hiába a 10 parancsolat,mikor minden nap szúrtam magam akkor hogy nem lehet arra gondolni,hogy mi lesz,mit fogok érezni?.....

Bejegyzés: A "lombikosok" 10 parancsolata

Balázsné Judit 2014.07.03. 10:33:31

Sziasztok!
Ezek szerint én is egy elkárhozott lélek vagyok mert mind a 6 inseminació és első lombik 4 beültetése,második lombik 2 beültetése alatt megszegtem mind a 10 parancsolatot de láss csodát 9 évi kitartás után 2011 március 15 -én megszületett a mi kis csodánk.Mindenkinek üzenem,nem szabad feladni!!!!Ha most itt mind leírnám,miken mentünk leresztül a 9 év alatt,szem nem maradna szárazon :-( De akkor se adtuk fel,bár voltak nagyon nehéz pillantaok de megcsináltuk!!!Kitartás :-)

Bejegyzés: A "lombikosok" 10 parancsolata

Mina23 2014.04.24. 22:00:14

Sziasztok!
Férjemmel 2 éve vagyunk együtt,babát szeretnénk,de sajnos nem jön össze :(
-Mit tehetnénk?
-Hova fordulhatnánk?

Bejegyzés: Embrió megtapadását segítő praktikák

Mina23 2014.04.24. 21:55:55

Sziasztok!
Férjemmel 2 éve vagyunk együtt,babát szeretnék,de sajnos nem jön össze :(
-Mit tehetnénk?-Hova fordulhatnánk? :(

Bejegyzés: Embrió megtapadását segítő praktikák

vikto 2014.04.08. 18:13:47

En ma tudtam,hogy hatrahajlo mehemvan. 3 honapja probalkozunk es azota semmi,nekunk ugy tunik tovabb tart, hogy babank legyen!

Bejegyzés: Hátrahajló méh

biribori 2013.04.27. 11:28:25

Sziasztok!
Megszűnt a kommunikáció???

Bejegyzés: Embrió megtapadását segítő praktikák

Tünde Demeter 2013.03.06. 07:53:35

szia Mónika11.
ne félj:)én is voltam
kellemetlen érzés.olyan mint mikor menstruálni készülsz.meg egy picit oylan mintha fel fujtak voln.de nem vészes.az a lényeg ne idegeskedj.mert anál jobban fáj.

Bejegyzés: HSG, Inszemináció

Mónika 11 2013.02.27. 12:02:27

Most megyek én is hsg-re.
Nagyon félek,komenteket olvasok...
Sote-re járok a meddőre, sajnos inszeminálást nem akarnak csinálni nekem,lombikkal kezdik , 3. hónapja veszik a véremet,vizsgálgatnak....4 embriót akarna betenni... én mondtam csak 1-et szeretnék......
az orvosom 3 percnél többet nem foglalkozik velem,velünk....
Dr Urbancsek János kedvenc szójárása, minden le van írva.
ja és ne raboljuk egymás idejét.....
Kicsit elvagyok keseredve....

Bejegyzés: HSG, Inszemináció

spotty 2012.02.24. 14:10:16

Sziasztok! Akit érint a téma, annak mondom,hogy lesz egy ingyenes előadás a Ciris klinikán a habituális vetélésről. A részt vevők kapnak ráadásul egy 6 ezer Ft-os kupont, amit bármire be lehet váltani a klinikán. Ide másolom a meghívót amit kaptam:
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt februári ingyenes előadásunkra.

Téma: Sikertelen terhesség – ismétlődő vetélés

Előadók: Dr Szakács Zoltán nőgyógyász főorvos
Prof. Nemes László haematológus

Bejelentkezés szükséges
a 36 1 439 - 1640 / 1641 / 1642 telefonszámon!
Időpont: Február 29. 17:30

A sikertelen terhesség ismétlődése minden párnak nagy megpróbáltatást okoz.
Ma Magyarországon sajnos nem általános protokoll, hogy megpróbálják felderíteni a háttérben álló okokat, inkább bizakodnak hátha a következő terhesség majd sikeresen végződik. A háttérben azonban számos eddig fel nem derített betegség állhat (genetikai elváltozás, véralvadási zavar, autoimmun-betegség). Ha felismerjük az okokat, sikeres kezeléssel a gyermekszülés csodájának lehetőségét adjuk vissza, és sokszor olyan szövődményeket is megelőzünk, amelyek a későbbiekben komoly egészségkárosodást okozhatnának.

A CIRIS Budapest – Magyarországon úttörő jelleggel – felvállalta a sikertelen terhességek teljes körű kivizsgálását és kezelését. Intézetünkben egy helyen, a legszorosabb együttműködésben dolgozik együtt szülész-nőgyógyász, IVF-specialista, haematológus-homeosztazeológus, immunológus, endokrinológus, dietetikus.

Az előadáson részt vevőknek egy 6000 Ft értékű kupont adunk ajándékba, melyet a klinika bármely szolgáltatására fel tudnak használni!

www.facebook.com/cirisbudapest

www.ciris.hu/

Bejegyzés: Habituális vetélés

gyerebaba.hu 2011.05.25. 09:43:37

Kedves Felicitasz! Köszönjük a lehetőséget, éltünk vele! Reméljük sok embernek tudunk segíteni, úgyhogy - bár nálunk már kézzel fogható az "eredmény" :) - tovább dolgozunk...

És gratulálunk a blogodhoz, rengeteg hasznos anyag van rajta!!!

Bejegyzés: Előkerültünk... és hoztunk is valamit

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2011.05.24. 16:26:27

Gratulálok a könyvhöz. Tegyél be légy szíves egy trackbacket innen,
felicitasz.blog.hu/2009/10/18/ha_nem_jon_a_baba_3_a_segitsegkeres_dilemmai
trackback értelemszerűen a szöveg alatt,
hogy aki engem olvas az megtalálja az ajánlótokat.

A meddőségi kezelés nekem nem témám (hála az égnek), de nagyon nagy szükség van normális szakirodalomra. Köszi hogy megosztjátok az összes tapasztalatotokat.

Bejegyzés: Előkerültünk... és hoztunk is valamit

Jucma 2011.02.22. 13:18:33

Én csak utólag tudtam meg, hogy hátrahajló, mikor már terhes voltam. Kb 4ik alkalommal sikerült, semmi extra

Bejegyzés: Hátrahajló méh

sayfa 2010.10.22. 08:16:34

Bocsika, elírtam. Helyesen: www.yutube.hu Izabella gyerekei
Ezt a videót nézd meg és ha kérdésed van, írj a termeszetesen.sg@gmail.com-ra. /segíthet/

Bejegyzés: Döntöttünk: babát szeretnénk :) Az első teendők...

sayfa 2010.10.22. 08:12:58

Baba, ha jön amikor szeretnénk az természetes, de ha nem?
www.yutube.hu-Izabelle gyerekei-videót érdemes megnézni.
További infót szeretnél: természetesen.sg@gmail.com

Bejegyzés: Döntöttünk: babát szeretnénk :) Az első teendők...

kaktusz0707 2010.10.13. 20:26:54

@Szidol:
Szia!
Csodálom a kitartásodat és az erődet,én nem hinném hogy képes lennék az 5.-be is belevágni.Nekem most volt a 2.beültetés 10 nappal ezelőtt,és már feladtam,mert nem érzek semmit a világon ,még azt a mellfeszülést sem amit egyébként minden menstruáció előtt.Te hová jársz?

Bejegyzés: A "lombikosok" 10 parancsolata

Szidol 2010.10.06. 17:32:52

Valóban jólesően mosolyogtató ez a tízparancsolat, mindenkinek célszerű (lenne) megtartani! Nekem igazándiból csak a másodikkal van némi problémám, mert sajnos az orvosom lelkiismeretességében már nem vagyok olyan biztos mint az elején... Várhatóan jövő hónapban lesz az 5. beültetésem, próbálom erre az időre a 2. parancsolattal kapcsolatos aggályaimat felfüggeszteni...

Bejegyzés: A "lombikosok" 10 parancsolata

pvpv 2010.08.06. 16:19:29

Sziasztok!
En Rh - vagyok a ferjem pedig RH + hallottatok mar esetleg arrol hogy ez a felallas nehezti a teherbeeesest.(azt tudom hogy az en RH- verem a ababara van negativ hatassal amennyiben o + lenne es fokent a masodik terhessegnel) de a teherbeesest is befolyasolhatja a aparom es koztem levo RH kulonbzoseg...... szivesen meghallgatnam Ti errol mit tudtok.
koszi

Bejegyzés: Ha nem jön a baba...

gyerebaba.hu 2010.07.30. 22:42:01

Köszönjük a gratulációt.

És kedden itt a blogon minden kiderül!... ;)

Bejegyzés: Egy kép a könyvről...

kalman.eva 2010.07.30. 19:50:57

Sziasztok!
Gratulálok a könyvhöz. Nagyon jónak tűnik. Érdeklődnék, hogy hol lehet beszerezni majd.
Évi

Bejegyzés: Egy kép a könyvről...