Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

Két éven belül átültethető lesz a méh

2009.11.12. 15:55 - gyerebaba.hu

Címkék: terhesség meddőség méhátültetés

Nemrég egy kedves ismerősömmel beszélgettem, aki szomorúan említette, hogy másfél éves kislányuk születésekor komplikációk léptek fel és el kellett távolítani a méhét. Nagyon szeretnének kistesvért...valószínű, nem egyedi az esetük. Reméljük, tart már ott az orvostudomány, hogy hamarosan rajtuk is tudnak majd segíteni. Ezzel kapcsolatban találtam ezt a cikket:

 

"Két éven belül végrehajthatják az első emberi méhátültetést - jelentették be londoni nőgyógyászok egy amerikai orvosi konferencián, akik megoldották, hogy a szervezet ne lökje ki a szervet.

A kutatók kísérleti nyulakon már kidolgozták az átültetés technikáját. Öt nyúlnak ültettek be idegen méhet. Kettő még 10 hónapig élt, és az utána végzett boncolás szerint a beültetés sikeres volt.

A következő lépésben méhátültetéses nyulaknál sikeres terhességet kívánnak elérni méhen kívüli megtermékenyítéssel. Utána a technikát nagyobb emlősökön is kipróbálják. Hírügynökségi tájékoztatás szerint, a brit tudósok szerint a kulcskérdés a beültetendő méh és a páciens véredényeinek megfelelő összekötése.

Szaúd-Arábiában 2000-ben már hajtottak végre emberen élő donoros méhátültetést, de a szerv három hónap múltán kilökődött. A londoni kutatók szerint ennek az lehetett az oka, hogy nem volt megoldva az erek összekötésének technikája.

Nőknél a beültetett idegen méhet csak egy terhesség kihordásáig tartanák meg – állítják az orvosok. A megtermékenyítést lombikbébis módszerrel kellene végezni, a szülést pedig császármetszéssel."

Forrás:

www.babanet.hu

 

 

 


 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr561520453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása