Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

Mozgásformák a termékenység támogatására

2009.06.28. 22:11 - gyerebaba.hu

Címkék: mozgás termékenység aviva steiner kriston intim torna arwen torna

Sziasztok Sorstársak! :)

Tapi nemrég írta egy kommentjében, hogy elkezdett egy olyan tornát, amely segítheti a teherbe esést. Összeszedtem én is néhány információt, olvassátok el és akinek véleménye vagy tapasztalata van, írja meg! :)

 

Az ősi vallási rítusokban gyakran találkozunk különféle termékenységi táncokkal. De mindegy, melyik korban élünk, az időtől függetlenül biztos: nagyon fontos az alhasi szervek jó vérellátása, a megfelelő kondíció, az ideális súly, és persze a jó közérzet, melyet a mozgásnak köszönhetünk. Hogy ezt milyen mozgásformával segítjük, az csak a mi ízlésünkön múlik.Kedvedre válogathatsz az itt következő ajánlásokból, de bármilyen mozgás megfelel, ami jólesik, amit örömmel végzel!)

Aviva - módszer
Aviva Steiner - a módszer kitalálója és kifejlesztője - szerint külső és belső izmaink megmozgatásával jelentősen megváltoztatható szervezetünk hormonális állapota. A torna a belső hasi és gátizmok, és a farizmok megmozgatásával éri el pozitív hatását. A mozgás fokozza az adott terület vérkeringését, így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut a funkcionális szervekbe. Ez tehát a belső nemi szervek egészséges működését eredményezi, de visszahat a központi hormonális szabályozó, a hipofízis működésére is. A mozgás és a mozdulat sorok után létrejött altesti vérbőség akár a petevezetékek letapadását is oldhatja, így egyes esetekben megszüntetheti a meddőség ezen okát. Segíthet többszörös vetélés után is, mivel a gyakorlatok alkalmasak a méh izomzatának erősítésére, így lehetővé teszik a magzat sikeres kihordását. Ezek a gyakorlatsorozatok meghozzák a menstruációt, akaratuk szerint rendezik a nők havi ciklusát és enyhítenek a változó kor tünetein.
A férfiak számára kifejlesztett gyakorlatok segíthetnek a prosztata és vizelési gondok, valamint a potenciális zavarok megoldásában.
 Itt olvashatsz bővebben róla:

www.avivamodszer.hu

 Arwen torna
Az Arwen torna egy komplex saját technikájú program: szervi és nem szervi eredetű (PCOS, endometriosis, preklimax, elhízás, petevezeték lezáródás stb.) meddőségek kiegészítő terápiája, amely a női vegetatív idegrendszerre, az izomműködésre, ezen keresztül a kismedencei női belső nemi szervekre hat.
Ez egy folyamatos mozgásterápia pszichoszomatikus vezetéssel, amely nyitottá és befogadóvá formálja a résztvevőket. Nagyon könnyen elsajátítható.
Az Arwen torna várható hatásai:
• a belső női nemi szerveket minden oldalról átmozgatja, így segíti élettani működésüket,
• a ciklikus hormonműködést támogatja; egyedi hormonhatásokkal rendelkezik, elősegíti a hormonszintek egyensúlyban tartását,
• hatásai révén segíti a meddőségi kezeléseket,
• hozzájárul a minőségi peteéréshez,
• fokozza a kismedencei vérbőséget,
• elősegíti a megtermékenyített petesejt beágyazódását,
• a terhességi cukorbetegséget, toxémiát megelőzi: hatása révén hosszútávon nem alakulnak ki az anyagcsere problémák,
• jógaalapú intimtornát tartalmaz,
• a klimaxot és tüneteit kitolja: fiatalító hatása van,
• mindenfajta kezelés mellett végezhető.
 Forrás:

http://www.arwentorna.tk

 Kriston Intim Torna
A KIT az alhas izmait, kötőszöveteit, szerveit védő egészségprogram nőknek, férfiaknak, gyerekeknek; megelőzési és mindenfajta funkciózavarból származó tünetek megszűntetésére, mérséklésére törekszik. A résztvevők lépésről lépésre sajátítják el a rejtett izmok tréningjét életkortól, ügyességtől, önbizalomtól függetlenül. Az oktatási módszertana mindenki számára sikert jelent. A tréning végén minden hallgató egyéni programot kap problémájához, egyéb sajátosságaihoz igazítva. A tréningen alkalom nyílik arra, hogy kiscsoportos formában mindenki elmondhassa tüneteit, problémáit. Ez természetesen nem kötelező, de ha a jelenlévők élnek a lehetőséggel, mindenképpen feszültségoldó hatása lesz. Cél, hogy itt önmagad felé megnyílj, a trénerek pedig abban segítenek, hogy könnyebben, erővel telve, hittel megerősödve menj haza. A módszerről megjelent könyvet a következő szakorvosok lektorálták és hagyták jóvá.
Forrás: 

http://www.intimtorna.hu/

Normal 0 21 -->

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr151214400

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kriston Intim Torna Londonban, avagy hogyan lettem KIT tréner 2010.10.07. 13:56:55

Újabb sikertörténetet kaptunk egyik londoni olvasónktól. Örömmel látjuk, hogy egyre többen írtok nekünk angliai sikereitekről. A mai cikkben Németh Lívia mutatkozik be… “Három éve költöztem Angliába a férjemmel és macskánkkal. Szerencsésnek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása