Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

Programozott együttlét = baba?

2008.07.04. 14:21 - gyerebaba.hu

Címkék: terhesség babavárás fogamzás peteérés hormonok hőgörbe tüszőrepedés ciklus monitorozás jónás napok pct

Akkor nézzük, mi a teendőnk, ha a spontán örömszerzésekből 6 hónap elteltével sem sikerült teherbe esni...

Az orvos először a hormon-eredményeitekre lesz kíváncsi (erről legközelebb bővebben), majd 1-2 ciklusban PCT-t végez: ultrahangon követi a spontán peteérést, majd tüszőrepedéskor "előírja", mikor kell otthon akcióba lendülni. Ezután néhány órával a leendő anyukától kenetet vesz (olyan, mint egy cytológia, nem fájdalmas), és megvizsgálja a mozgó, még életképes spermiumok arányát. Ennek függvényében jöhetnek a további vizsgálatok és a folytatás.

Akár orvosi utasításra (ciklus-monitorozás után) tesszük, akár saját hőmérőzős-mikroszkópos-Jónás napos stb. számításaink alapján, a "kötelező szex" minden párkapcsolatra külön teher. Általában a pár női tagja "görcsöl rá" jobban a dologra, figyeli a hőgörbét, rohan haza, hogy le ne késse a "nagy találkozást", közben azon izgul, hogy vajon az apajelölt hogyan viszonyul ehhez az egész macerához...(mert valljuk be: ha hónapról hónapra egycsíkos a teszt, egyre kényszeredettebbé válhat az, ami a közös élet egyik legfantasztikusabb dolga - alapállásban). Hogy hogyan lehet ezt a feszültséget oldani?

 

Hál'Isten, van ám módszer bőven! :) Néhány tipp tőlünk - Nektek:

1./ No para!!! Kötelező úgy felfogni, mint egy nagy játékot/kísérletet/"háromdimenziós mozit" (kinek mi szimpatikus :)), aminek épp valamilyen érdekes "véletlen" okán mi vagyunk a főszereplői! Tessék "lazulni"!!! Ha lelki görcs jön ("úgy sem sikerül"), azonnal kikapcsolni a gondolatsort és bármilyen jóleső dologgal helyettesíteni! :)

2./ Bizony néha kell pihenő: sutba kell dobni az összes "figyelő szerkezetet", és jöhet a kikapcsolódás (mozi, vacsora, wellness-hétvége, "spontánkodás" :)) - ilyenkor még véletlenül se jusson eszünkbe a "cél" - nem könnyű, de csak gyakorlás kérdése! :)

3./ Soha ne vádoljuk magunkat vagy egymást, és ne legyen "elvárás" a közös ágyban!!!

4./ Kibeszélés!!!!! Minden érzésünket, gondolatunkat beszéljük meg! Lehetőleg mindig frissen, mert ha gyűjtögetjük és egy adagban borítjuk a másikra, akkor biztosított a "nézeteltérés"...

Arra is készen kell állni, hogy hosszúra nyúlhat a teherbe esés időszaka: ez egy türelemjáték!!! Bizony minden párkapcsolat "megmérettetik" egy ilyen teher alatt! Nagyadag kitartást kívánunk minden hasonló cipőben járó Sorstársnak!!!

 

Legközelebb a hormonértékeket vizslatjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr19553191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PandaDorka 2008.07.05. 07:02:26

Nálunk szerencsére Apát nem viselte meg, a kötelező szeretgetés(nem is értem miért :D ) sokat tudtunk nevetni közben, így nem maradt meg rossz élményként.

gyerebaba.hu 2008.07.05. 11:31:48

Pandus,
kimondottan szerencsések vagytok! :)
Sajnos minket jobban megviselt a dolog, az hogy ma már ilyen "lazán" gondolkozunk, évek gyötrődésének az eredménye.../ismerek olyan párt is, akik szétmentek a sok "programozás" miatt.../

Kriszta80 · http://20070907.freeblog.hu/ 2008.07.05. 13:28:10

Én is ismerek olyan párt akinek rá ment a házassága.... Minket az a hosszú 4év nagyon összekovácsolt...

gyerebaba.hu 2008.07.07. 00:25:20

Kriszta,
ezt kellene tanítani! ;) Mi is tűzön-vízen keresztülmennénk egymásért! :)

Ethylene · http://www.kisparduc.freeblog.hu 2008.07.07. 10:37:19

Abszolut jó ismét a téma! Az ismerős sorstársak körében igenis jellemzően a nők "görcsölnek" rá, de olyat is hallottam, hogy a férfinál okozott jelentős problémát a programozás. Eleinte buli volt ebédidőben hazaszökni "randira" Apával, mert délután már vidékre ment ottalvósra, aztán már megfigyeltem, hogy én jobban élvezem az "esélytelen" napokon. Nagyon furcsa. Amióta meg tudom, hogyx elvileg fizikai képtelenség, hogy összejöjjön, nahát öööö.... :DDD Kulcskérdés tényleg, hogy "Hogyan lehet a feszültséget oldani?" Nekem az intenzív munka vagy a rendszeres sport jött be. Ó, és ne felejtsem ki a Shiatsu masszást!!! Nade ez rengeteg pénz... Kíváncs lennék mások tapasztalatára, hogy oldottak/oldanak feszültséget, hogyan nem gondolnak valamire, amire nem kellene gondolni!

gyerebaba.hu 2008.07.07. 11:05:07

Ethylene!
No épp erre gondoltam, mikor Apa felvetette témaként, hogy ezt is vessük fel!
Mi megjártuk a poklot ezzel kapcsolatban (is): a próbálkozások elején (2005 márciusától) havonta eljátszottuk ugyanazt: ciklus közepén 5 napon át "akcióztunk". 2-3 hónap alatt kiölt minden spontaneitást és élvezetet a kapcsolatból!!! Más napon nem próbálkoztunk, mert "minek", az 5 nap pedig...hmmm...inkább hagyjuk!
Aztán kicsit alábbhagyott ez a görcs, főleg, mikor beindultak az inszeminációk, de a szexuális életünk szinte lenullázódott.
Hogy nálunk mi segített? A rengeteg kibeszélés!!! Egymás "pszichológusai" lettünk, ja, és emellett jártunk (nem együtt) kineziológushoz.
Most ott tartunk, hogy csak mókából hőmérőzöm, és tudatosan különválasztottuk a szexet a babavárástól: tehát "elvárás nélküli" örömszerzés van, görcsölés nincs! :) Kimondhatatlan jó érzés, újra működik a kapcsolatunknak ez az oldala (is), és valahogy nyugodtabban várjuk a "nagy csodát" is, a kistesót...:)

Tofu 2008.07.08. 13:56:56

Sziasztok!
Ez egy nagyon érzékeny téma...Sajnos minket is megvisel, nem könnyű, de próbálunk "elvonatkoztatni"...(a páromnak néha csak "úgy megy", ha közben szexcsatornát néz...Pedig alapból semmi probléma! De ha gyerekért megy az akció, az mindjárt más...De miért más?!)
Kitartás Mindenkinek!

Sziszi · http://www.mioten.freeblog.hu 2008.07.11. 10:44:16

Jaj pedig ha lehetne programozni, hogy kisfiú lenne, akkora öröm lenne apának! Mindenkinek sok sikert kívánok!!


süti beállítások módosítása