Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

Teendők orvos/központválasztás után

2008.06.17. 19:20 - gyerebaba.hu

Ha kiválasztottuk a megefelőnek tartott meddőségi központot, akkor a következő teendőink lesznek:

1./ Kezdjünk el gyűjtögetni! (Ha még eddig nem kezdtük el...)
Intézete válogatja, melyik kezelés mennyibe kerül (és sajnos a hálapénz sem ment ki a "divatból": egyes intézetekben szájról-szájra terjed, hogy xy orvos mennyi pénzt "kér" egyes beavatkozásokért, de hál'Istennek van olyan meddőségi centrum is (pl. a Kaáli), ahol vastag betűkkel ki van plakátolva Ars Poetica-ként: "Hálapénzt nem fogadunk el"...)
A meddőségi vizsgálatok nagy része TB alapon kivitelezhető, de nem mindegyik! (Erről a vizsgálat előtt úgyis tájékoztatni fognak, de ne akkor kelljen agyalni, honnan lesz rá pénz.)

2./ Böngésszünk a neten!
Friss információk mindig jól jönnek, pl. kinek hogyan sikerült teherbe esni (negatív történeteket ne olvassunk!!!), milyen gyógynövények/kúrák segítettek, nomeg az aktuális kormányzati döntéseket is ismerni kell (pl. épp hágy lombikot támogat a TB, stb)

3./ Éljük úgy az életünket, mint a kivizsgálások/kezelések előtt!
Ne agyaljunk, ne számítgassuk az esélyeket, hanem érezzük jól magunkat (színház, mozi, sport, nagy séták, gyertyafényes vacsik ;).
A problémáinkról lehetőleg szakemberrel (pszichoterapeuta, kineziológus) beszéljünk, és inkább sorstársakkal, mint családdal (tisztelet a kivételnek, de néha a saját család, akinek épp támogatni kellene, jön az előítéleteivel - és arra se számítsunk, hogy akinél "potyogtak" a gyerekek, majd megértést tanusít) így sok szomorú pillanattól kímélhetjük meg magunkat.

4./ Pontosan kövessük az orvos utasításait!
De közben járjunk "nyitott szemmel": ha bármi nem úgy történik, ahogy emberileg - szakmailag (jogilag!) várnánk, nem vagyunk kötelesek maradni, sőt magyarázkodnunk sem kell!!! (Pl. mi most 5 év óta a 4. "helyen" vagyunk...)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr90525928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kriszta80 · http://20070907.freeblog.hu/ 2008.06.17. 20:36:34

Hát anyagilag tényleg nem egyszerü! Mi is olyan adóságba vertük megunkat!
Kikapcsolni kicsit tényleg érdemes.Legtöbször akkor sikerül amikor már lemond róla az ember.... (Nekünk is akkor sikerült)


süti beállítások módosítása