Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

Ha nem jön a baba...

2008.06.15. 23:30 - gyerebaba.hu

Címkék: terhesség meddőség baba lombikprogram meddőségi központ

Sziasztok!

Orvosi publikációkban olvasható, hogy egy egészséges pár esetében abszolút normális, ha egy éven belül jön össze a baba. (Egy pozitív teszt esélye - 30 éves kor körül - 25-30% ciklusonként, 40 éves korban ez mindössze már csak kb 5% - Itt jegyeznénk meg: ez csak statisztika!!! ;)).
A lényeg tehát: egy év "türelmi idő"!!! Nem szabad elkenődni, ha nem sikerül rögtön.../Az, hogy az első "nekifutásra" sikerüljön, szinte csodának számít (így lett nekünk egy "Csodababánk" ;) /

Mit tegyünk, ha mégsem sikerül teherbe esni?

1./ Ne keseredjünk el (bízzunk benne, hogy lesz megoldás!), hanem fogjuk meg egymás kezét, és...

2./ Irány a nőgyógyász!
(Nem kell a körorvost is meglátogatni, épp elég lesz majd, ha a szakorvos által előírt kivizsgálás-sorozatban segédkezik.)
Egyre vigyázzunk: ne menjünk bele (ha nem meddőségi specialista az orvosunk), hogy rabolja az időnket és fölöslegesen "kísérletezdessen" rajtunk - mindezt persze jó pénzért, főleg, ha a magánrendelésén járunk.../Nálunk a nődoki másfél évig pazarolta az időnket-pénzünket, folyton endokrinológiára küldözgetett, de a várólista miatt a lelet már elavult, mire visszakerült hozzá.../ Szerencsés esetben a doki továbbküldi a párt egy meddőségi ambulanciára, vagy központba...de - és itt a lényeg: IDE SEM KELL BEUTALÓ!!! Rögtön lehet itt is kezdeni, feltéve, hogy tudjuk, hová forduljunk egyből...

2./ Meddőségi ambulancia / központ: melyiket válasszam???
Célszerű minden infót begyűjteni a netről, "sorstársaktól" (mindig van, aki jó orvost tud ajánlani). Nem árt, ha a választott központ:
- szakmailag elismert
- az OEP-ral szerződésben áll!!!!!!!!!!!!! (Vigyázat, itthon nem minden centrumnak van velük szerződése, és akkor fizethetünk, mint a katonatiszt...Az árlistát meg kell nézni, mielőtt belépnénk a kapun!!!)
- Olyan orvost találjunk, akiben maximálisan megbízunk (szakmailag - emberileg is a kezébe tudjuk tenni a sorsunkat!)
- közel van a lakóhelyhez - ez persze relatív, nem ez a döntő, de kalkulálni kell, hogy mennyi utazást jelentenek majd a kezelések...

Központ választásához:
http://www.lombikbaba.hu

Várjuk a véleményeket: ki melyiket választotta, és miért...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr37522178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kriszta80 · http://20070907.freeblog.hu/ 2008.06.17. 13:58:06

Mi a szabolcs utcai korház meddöségi rendelöjébe jártunk.Ott csinálták a 6inseminációt.A lombikokat pedig a Kaáli intézetben!

Szandra 2008.06.23. 10:09:25

nekünk a Kaáli intézetben az első inszeminációt csinálták, sikeres volt, de utánna elhalt a terhesség. (ez már sajnos a 4.-dik vetélés) Most a lombikon gondolkodunk, de nemigazán tudjuk, hogy melyik intézetbe menjünk?! Javaslatok??

gyerebaba.hu 2008.06.23. 19:15:47

Kedves Szandra!

A központválasztásnál a lényeg, hogy számotokra szimpatikus, megbízható orvost találjatok, és hogy az Intézet az OEP (társadalombiztosítás) támogatását élvezze!
A Kaáliból eljöttetek? Ez az egyik intézet, amely szakmailag - anyagilag makulátlan, és a lombik-beavatkozások nagy részét is ott végzik...(Mi a pesti Kaáliba járunk). Ha oda mentek vissza, és nem akartok az előző kezelőorvosnál folytatni, nyugodtan váltsatok! Ha pedig más intézetet kerestek, böngésszetek a www.lombikbaba.hu oldalon!
Gyors babásodást kívánunk! :)
Kaáli, Budai Meddőségi Centrum (BMC), Forgách Intézet, Dévai Intézet

pélit 2009.01.18. 12:28:53

Sziasztok!Jo tudni dolgokat,az orvos szinte alig mond valamit.Én is elpazaroltan 2 évet az életemből.Sajnos baba még sehol.Milyen a Dévai Intézet?Eddig ketten ajánlották,de a rengetek vizsgálatok során kicsit megcsappant a pénz készlet.
Sajnos az átlagembernek ezek a helyek általában drágák.

Tapi 2009.01.28. 15:34:29

Sziasztok! Mi a Bolgárkerék utcai Optimális Családtervező Intézetben kezdtünk a férjemmel, de meguntuk hogy mindig csak azt hallottuk, próbálkozzunk, próbálkozzunk, a vér, hormonvizsgálatokon kívül más nem történt. Egy ismerősünk ajánlotta az Istenhegyi úton található Nőgyógyászati és Családtervezési Központot és Gasztonyi Zoltán doktort. Tavaly Karácsony előtt jutottunk el hozzá, ahol már első alkalommal megvizsgált!3 nap múlva megcsinálta a petevezeték-átjárhatósági vizsgálatot(brrr...ami teljesen jó-átjárhatóak :-) ), aztán injekciókat írt fel, amit 7-8x napig kellett beadni. Majd kaptam egy tüszőrepesztő injekciót és otthon kellett "ügyködni" a babán. Úgy néz ki, nem sikerült :'-(( De kitartunk! :-) Az is erőt ad, hogy a doki nem húzza az időt, és nem hagy "veszni" egy ciklust sem!Érti a dolgát!
Sajnos nem túl olcsó, de eddig Egészségpénztárral meg tudtuk oldani. Irjatok gyakrabban!!! :-)

másodszor 2010.04.08. 22:09:20

Sziasztok! segítséget szeretnék kérni. Mit tudtok arról, ha már volt 6 inseminációm egy intézetben, eredménytelenül. Elmentem máshova ahol alaposabban kivizsgáltak, és lehet hogy nem csak a lombik lenne a megoldás. Vagyis az előző helyen benézték, viszont így elestem az TB-s inseminaciótól.Egy másik intézetben újra lehet insemem?
Volt már valaki ilyen helyzetben? Esetleg az új helyen elég ha pl. 4 insemet mondok. Előre is köszönöm.

Tapi 2010.04.14. 08:51:35

@másodszor: Szerintem egy másik intézetben simán csinálnak nektek inszeminációt, hisz nem szoktak igazolást adni arról hogy hány inszemetek volt már....illetve másik helyen nem ismernek, mondjál kevesebbet és kész :) senki nem fog nyomozni utána...
Amúgy is hallottam már olyanról, akinek 9-10 inszeminációja is volt...a Kaáliban 3 után amúgy terelik az embert a lombik felé, nem nagyon szorgalmazzák hogy 4-5-6-ot csináljanak, m feleslegesnek tartják(5-10% csak az esélye), míg a lombiknak akár 40% is lehet az esélye.

Kitartás!!!

anekiss 2010.04.29. 11:43:59

@Tapi: Sziasztok!
Van egy rossz hírem - nem akarlak elkeseríteni kedves másodszor!
A TB felé jelentett inszemeket központilag tartják nyilván. Való igaz, hogy nem kapsz igazolást, hogy már hányat csináltak, viszont ha tb támogatott eljárást akarsz igénybe venni, akkor büntetőjogi felelősség tudatában kell nyilatkozni, hogy már hány volt. Az intézet pedig minden támogatottan igénybevett inszemet jelent a tb felé, mert csak akkor jut hozzá a pénzéhez.
Kedves Tapi! Szerintem a Kaáliban azért nem probléma, mert a budai Kaálinak nincs szerződése a tb-vel az inszemre, csak a lombik eljárásokra. Így ott az inszem emlékeim szerint 50e/alkalom, de így nem fogy a tb támogatott hely, tehát annyit csinálnak, amennyit kifizetsz.
Szóval szerintem a támogatott inszemek nem tagadhatók le, mert csúnya büntetéssel együtt nyújtják be majd a számlát. Én semmiképp nem merném megkockáztatni.
Az viszont igaz, hogy nem véletlen az sem, hogy 6 inszemet támogatnak és utána már a lombikot (abból 5-öt), mert erőst megkérdőjelezhető, hogy van-e értelme az inszemmel tovább kísérletezni.
Lombik 5 alkalom is úgy értelmezhető, hogy 5 embriótranszfert támogatnak, nem 5 teljes eljárást. Ami azt jelenti, hogy pl a fagyasztott embriók visszaültetésével is fogy az államilag támogatott hely. Így ha valaki tartalékolni akarja az 5 támogatottat, akkor ezeket a visszaültetéseket általában saját zsebből fizeti. Így ha számolunk, akkor pl nem 5 alkalmad van a teherbe esésre, hanem akár 5-ször annyi.

Bocs az elkeserítő válaszért, csak van egy kis közöm az egészségügyhöz meg a finanszírozásokhoz, így gondoltam jobb az őszinteség...
Üdv és sok sikert!
Ági

Tapi 2010.05.05. 14:30:50

@anekiss: Köszi a választ, bár nem én kérdeztem eredetileg és engem nem is érint, mivel 3 inszeminációnk volt (maradt még lehetőségünk) A Kaáliban 45e ft/inszem, a többi szabályt ismerem...mert kellett tanulnom anno.

Jó egészséget nektek!

T.

babaproject · http://babaproject.hu 2010.05.11. 12:03:36

Sziasztok,
örülök, hogy Rátok találtam. Gratulálok az oldalhoz!
Én, mint babatervező indítottam el saját oldalamat, szeretettel várlak ott is Benneteket! Sok hasznos dolgot gyűjtöttem és gyűjtök össze, hogy a természetes szerek által, segítséget adhassak a gyermekre vágyó pároknak.
Nézzetek be hozzánk!
www.babaproject.hu

pvpv 2010.08.06. 16:19:29

Sziasztok!
En Rh - vagyok a ferjem pedig RH + hallottatok mar esetleg arrol hogy ez a felallas nehezti a teherbeeesest.(azt tudom hogy az en RH- verem a ababara van negativ hatassal amennyiben o + lenne es fokent a masodik terhessegnel) de a teherbeesest is befolyasolhatja a aparom es koztem levo RH kulonbzoseg...... szivesen meghallgatnam Ti errol mit tudtok.
koszi


süti beállítások módosítása