Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

Egészséges életmód

2008.06.10. 23:14 - gyerebaba.hu

Címkék: terhesség életmód fogamzás termékenység ovuláció

A termékenység, vagy éppen meddőség, szorosan összefügghet életmódunkkal. Erről aztán napokat lehetne regélni... Még a csapból is ez folyik! :)
Azért néhány pontban foglaljunk össze (majdnem) minden fontosat:

1. Ideális testsúly
A túlsúly felborítja a hormonháztartást - a soványság méginkább (még ciklus is elmaradhat...) Cél: az "arany középút" - mindenki tudja, milyen súlyon érzi magát a legjobban! :)

2. Anya - Apa: cigaretta: stop!!!
Nemcsak háromszor akkora a spontán abortusz és a koraszülés veszélye, hanem mindkét nemnél terméketlenséget is okozhat (hogy a többi negatívumról ne is beszéljünk).

3. Csínján az alkohollal!

Ezt nem is kell ragozni... :) - bár megjegyzendő: szakirodalom foglalkozik azzal, hogy a minőségi vörösbor (max. 1 pohár!) javíthatja a termékenységet... (vagy legalább az esélyét :)))) - érdemes utána olvasni!!!

4. Lehetőleg kerüljük a gyógyszereket, tablettákat!

A babát tervezőknek célszerű konzultálnia a nőgyógyásszal, mit és hogyan szabad szedni.

5. Csökkenteni a koffeint!
Napi háromnál több kávé - szakirodalmak szerint - már jelentősen befolyásolja a fogamzás esélyét, állítólag háromszor annyi időbe kerül teherbe esni.

6. Nyugalmas életvitel!
Aki stresszes életet él, peteérési, spermaképzési zavarokra számíthat (többek között...). A jó közérzet, sok pihenés szinte kötelező!

7. Egészséges táplálkozás!
Fontos, hogy több legyen a friss táplálék (kevesebb a szénhidrát) ! A zöldségféléket pároljuk, és együnk annyi gyümölcsöt, amennyi csak belénk fér. Hús - hal: amennyit csak bírunk - vegák mindezt pótolják, ahogy szokták (Erre bővebben visszatérünk majd!)

8. Vitaminok és ásványi anyagok
A B6-, B12-, A-, C- és E-vitamin, a folsav, a magnézium és a cink fontos a szexuális hormonok és a peteérés szempontjából. (Erre is sort kerítünk még.)

9. Sport!!!
Itt aztán " szabad a gazda", a lényeg, hogy jólessen! Ne legyen megerőltető! /Sokfajta női torna létezik, amelyek kifejezetten jót teszenk a "babásodásnak" (ezt is ki fogjuk vesézni!). Urak: hajrá, ki mit szeret.../

10. Öltözködés ésatöbbi...
Kerülni kell a szoros ruhaneműket (főleg az Apa-jelölteknek!), és Apunak a meleg fürdőt-szaunát (egy ilyen alkalom vizsgálatok szerint 2-3 hétre harcképtelenné teszi a "hadsereget"...)


És a lényeg? A jól időzített együttlét (hívjuk így ;)
Kutakodások szerint összesen 3-4 olyan nap van egy hónapban, amikor legnagyobb eséllyel teherbe lehet esni. A peteérés napján (körülbelül a ciklus közepén), illetve az azt megelőző és követő két-három napon lehet rá számítani.

Holnap folytatjuk! :) /Minden hozzászólásnak örülünk, sosem tudhatjuk, kinek mi fog segíteni.../

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr57513921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PandaDorka · http://www.pandababa.freeblog.hu 2008.06.11. 07:03:21

Ez a súly dolog tényleg igaz, mert nekem akkor sikerült a Dóri, amikor felhíztam 50 kilóra. Biztos, hogy ez is segített, elötte 45 voltam, nem is volt ciklusom.

Kriszta80 · http://20070907.freeblog.hu/ 2008.06.11. 07:36:11

Én szerintem is sokat számit a súly.... Én 49kg voltam mikor teherbe estem.... Bár nekem volt ciklusom! Nagyon jó ötlet ez a blog,hogy igy részletesen foglalkozik ezzel a cseppet sem egyszerü témával!Biztos sok mindenki kedvence lesz....


süti beállítások módosítása