Utolsó hozzászólások

Kedvenceink

bejegyzések, kommentek 

A termékeny időszak

2008.06.09. 23:11 - gyerebaba.hu

Címkék: fogamzás peteérés termékenység ovuláció

Nos akkor kezdjük az elején...
“Természetes családtervezésként" is emlegetik azt, hogy a termékenységi jelek segítségével kikalkulálhatjuk, mikor vagyunk fogamzóképesek...

Az elsődleges termékenységi jelek: a hőmérséklet, ami a peteérés után megemelkedik és a hüvelyváladék, ami átlátszó és nyúlós lesz, ahogy a peteérés közeledik. A fogamzás szempontjából leginkább esélyes napok: a peteérés napja, illetve az azt közvetlenül megelőző 2 nap - erről szakirodalmakban olvashatunk.

A hőgörbéd vezetésével segítséget kapsz, hogy a számodra legesélyesebb napokat nagy valószínűséggel meghatározd. Hőmérőzni ébredés után kell. Egy ovulációs ciklusban a ciklus első felében a testhő jóval alacsonyabb, mint a második felében. A hőemelkedés a peteérés után 1 vagy 2 nappal következik be, mikor megemelkedik a progeszteronszinted. Az emelkedés után a ciklus végéig fennmarad a hő, csak közvetlenül a nyálkahártya leválása előtt megy le. Ha terhes vagy, továbbra is fennmarad :)

Holnap folytatom. Ha bármi kérdésed lenne, tedd fel a kommentben, mert nagy valószínűséggel mást is érdekelhet...

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr57512169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katica2008 2008.06.10. 10:31:25

szia!

gratulálok! nagyon szuper a blogod.



süti beállítások módosítása